Nakit Braće IlićO nama

Naša priča

                Januara meseca daleke 1946. godine, Milloš Ilić Bata otvara časovničarsku radnju gde se pored popravki satova bavi i popravkom naočara kao i srebrnog i zlatnog nakita.

                Svoje znanje i umeće prenosi na svog sina Slobodana Bobana Ilića koji već 1962. godine stupa u zanata kod oca. Po završetku zanata i vojne obaveze odlazi u Kragujevac i Čačak gde specijalizira zlatarski i juvelirski zanat. Sa ocem radi zajedno do 1977. godine kada Miloš Ilić Bata odlazi u penziju. Sin Boban nastavlja rad i 1989, vođen očevim stopama u posao uvodi svoja dva sina Dejana i Stevana koji pomažu u proširenju proizvodnje i prodaje proizvoda o zlata i srebra.

                Marljivim radom uspevaju da sačuvaju i poboljšaju kvalitet usluge i ugled firme. Svi zajedno rade do 2008 godine kada Boban odlazi u penziju i prepušta firmu svojim sinovima Dejanu, pod nazivom „Ilić“ i Stevanu, pod nazivom „Braća Ilić“. Proizvodnja nakita „Braća Ilić“ i „Ilić“ ima najsavremeniju opremu i mašine za izradu zlatnog i srebrnog nakita. Proizvodnja zapošljava 10 radnika koji rade na proizvodnji i popravci nakita.

                Sredinom 2019 godine tradicija, poverenje i kvalitet se nastavlja gde Stevan u posao uvodi svog najstarijeg sina Miloša, dok mlađi sinovi Marko i Ilija još uvek pohađaju školu. Miloš od oca uči zanat sa radom u proizvodnji i trgovini.

                Iz naše velike ponude izdvajamo: Ogrlice, narukvice, lančiće, priveske, prstenje, burme, kao i zlatnike sa raznim motivima i posvetama.

                Prodajna mesta se nalaze u Svilajncu kod zelene pijace – Ustanička 64 i početak pešačke zone u Krivoj Čaršiji, Stevana Sinđelića 4.